افزایش سرعت سایت

سرعت سایت و اهمیت ویژه آن

یکی از مواردی که همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و اخیرا اهمیت آن بیشتر نیز شده است مبحث میزان سرعت بارگذاری یک سایت می باشد. با توجه به پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر و همچنین افزایش تعداد رقبا در هر زمینه‌ کاری، افزایش سرعت اینترنت و در کنار همه این ها افزایش سطح توقع کاربران باعث شده که اهمیت سرعت سایت بسیار بیشتر از قبل شود.

پایین بودن سرعت سایت بر روی نرخ تبدیل کاربر به مشتری، رضایت مشتری و مراجعه کننده به سایت و همچنین بازدید از سایت تاثیر گذار خواهد بود. همین مسئله باعث می شود سرعت پایین اثر سوئی بر رتبه بندی سایت در گوگل داشته باشد گوگل به طور رسمی اعلام کرده است که یکی از موارد اصلی و موثر بر روی رتبه بندی سایت ها سرعت بارگذاری یک سایت می باشد که اتفاقا از فاکتورهای پر اهمیت می باشد.

بهینه سازی سرعت سایت سنتر سئو

سرعت مناسب برای یک سایت دقیقا چقدر می باشد ؟

منابع جهانی به طور کلی بهترین سرعت را برای یک وب سایت بین ۱ تا ۳ ثانیه به عنوان یک سرعت عالی در نظر می گیرند. اما با این وجود سرعت ۳ تا ۷ ثانیه نیز در بازه ی استاندارد قرار دارد؛ اما طبیعتاً میزان بازدید و رتبه سایت در این بازه کمتر می باشد. اما در صورتیکه زمان بارگذاری به بیش از ۱۰ ثانیه برسد، شاید بتوان گفت که سایت رو به افول می باشد و باید هرچه سریعتر این مسئله اصلاح شود.

با وجود پیشرفت اینترنت در ایران و افزایش سرعت آن، باز هم اندکی این سرعت، پایین تر از مقدار جهانی می باشد. بنابراین، برای سایت های ایرانی ۱ تا ۷ ثانیه زمان بسیار مناسبی می باشد.

روش های افزایش سرعت سایت

۱) بهینه‌سازی تصاویر:

یکی از مواردی که باعث کاهش سرعت بارگذاری سایت می شود، حجم صفحات می باشد. افزایش حجم بیشتر به علت وجود تصاویر در صفحات سایت می باشد که برای رفع این موضوع باید از تصاویری کم حجم و با فرمت مناسب استفاده شود.

تصاویری کم حجم و با فرمت مناسب - افزایش سرعت سایت

۲) بهینه‌سازی یا تعویض قالب:

اگر از قالب هایی با کد نویسی های ضعیف استفاده کنیم، سرعت وبسایت کند می شود. بنابراین باید از قالب هایی استفاده شود که سبک و ساده تر هستند تا باعث کند شدن سایت نشود.

قالب هایی با کد نویسی های ضعیف - افزایش سرعت سایت

۳) استفاده از شبکه توزیع محتوا یا CDN:

شبکه توزیع محتوا (Content Delivery Network) که آن را با حروف اختصاری CDN می نامند، شبکه ای به هم لینک شده و مرتبط از چندین سرور می باشد که دسترسی اطلاعات برای کاربران را به شدت سریع و راحت تر کرده است.

CDN یک شبکه بزرگ از سرورهای به هم متصل و نزدیک به هم می باشد. این سرورها که با نام Edge Server و یا Cache Server شناخته می شوند، با فاصله های نزدیک و تقریباً در تمام نقاط کره زمین وجود دارند. هر کاربری که به یک وب‌سایت مراجعه می کند، در واقع می بایست اطلاعات لازم را از سرور اصلی آن سایت که سرور آن در نقطه ای از کره زمین قرار دارد دریافت کند. تا پیش از این فاصله زیاد بین کاربر (کلاینت) و سرور باعث می شد تا دسترسی به اطلاعات با سرعت خیلی کمتری انجام شود. ولی با حضور CDN ها این مشکل برطرف شده است.

حالا هر کاربری می تواند از هر جای دنیا در کمترین زمان ممکن به اطلاعات هر سایتی که از این شبکه استفاده کرده باشد، دسترسی پیدا کند. نحوه کار خیلی ساده است. سایت اصلی روی یک سرور اجرا شده است. این سرور به ده ها سرور دیگر که به صورت زنجیره ای به هم متصل هستند، مرتبط هستند. اطلاعات از سرور اصلی در تمام این سرورها جریان دارد.

تمامی این سرورها که در موقعیت های مختلف جغرافیایی قرار دارند، می توانند در کسری از ثانیه این اطلاعات را آماده ارسال به کاربران کنند. وقتی یک کاربر وارد چنین سایتی می شود، در اصل به نزدیک ترین سرور متصل می شود و همین موضوع باعث می شود تا در کمترین زمان ممکن و در کمترین فاصله، اطلاعات بین کاربر و سرور تبادل شود.

ترافیک سایت کمتر - افزایش سرعت سایت

۴) هاست دانلود:

اگر از فایل های با حجم بالا (مثلا ویدیو) در وب سایت خود استفاده می کنید بهتر است که آنها را به هاست دانلود منتقل کنید تا تعداد درخواست ها کم شود و موجب کاهش سرعت سایت شما نشود.

فشرده کنید - افزایش سرعت سایت

به طور کلی باید از تکنیک های افزایش سرعت سایت استفاده کرده و در کنار آن‌ها دامنه و هاست متناسب با سایت خود را تهیه کنیم تا با کند شدن سرعت سایت به سایت خود آسیب نزنیم!!

چطور سرعت سایت را آزمایش کنیم؟

یک ابزار رایگان و بسیار حرفه ای از سوی Google برای تخمین دقیق سرعت وب‌سایت شما می باشد. کار با این سیستم بسیار راحت است. کافیست وارد آن شده و آدرس URL سایت خود را در آن وارد کنید و منتظر آنالیز و بررسی سایت خود در این ابزار باشید. این ابزار بعد از بررسی دقیق سایت شما، ایرادات و مشکلاتی که در سایت شما وجود دارند را اطلاع رسانی کرده و پیشنهادات خود برای برطرف سازی آن ها را به شما اعلام خواهد کرد.

جی تی متریکس در واقع از سیستم Google PageSpeed Insights و Yslow به صورت همزمان استفاده کرده و نتایج بررسی یک سایت را به صورت یک مقایسه به شما نمایش می دهد. GTMetrix رابط کاربری جالب و دقیقی دارد و بعد از اتمام بررسی، پیشنهادات مناسبی برای برطرف سازی مشکلات سایت به شما اعلام می شود.

این ابزار که جزو پر استفاده ترین ابزارهای آنلاین در زمینه آنالیز و بررسی سرعت یک سایت ایجاد شده است، به شما کمک می کند تا عملکرد سایت و کیفیت آن را از جنبه های گوناگون متوجه شوید. این ابزار همچنین تاریخچه عملکرد وب‌سایت شما را نیز به صورت نمودار به شما نمایش می دهد تا به راحتی متوجه تغییرات مثبت یا منفی شوید.

ابزاری است پرقدرت که توسط کمپانی Yahoo توسعه داده شده است. این ابزار نیز همانند موارد قبلی سایت شما را از لحاظ سرعت بارگذاری تست کرده و پیشنهاداتی برای بهبود بخشیدن شرایط آن به شما می دهد. Yslow قابل نصب به صورت افزونه روی مرورگرهای Opera , Firefox و Chrome می باشد تا بتوانید با کمک آن بدون وارد شدن به خود این سایت، و از طریق مرورگر خود به بررسی و آنالیز سایت ها بپردازید و نتیجه را در همان جا ببینید.

ابزاری رایگان به منظور آزمایش ساده سرعت یک سایت با قابلیت های متعدد است. شما با کمک این ابزار می توانید با یک فرم ساده، سایت خود را از چندین موقعیت بررسی کنید. برای مثال می توانید موقعیت جغرافیایی، پلتفرم مورد استفاده (دسکتاپ، موبایل) و حتی مرورگر مورد نظر را به دلخواه انتخاب کرده و نتیجه تست را در شرایط مختلفی بسنجید. WebPageTest همچنین دارای بخشی پیشرفته‌تر برای بررسی دقیق تر و حرفه ای تر یک سایت فراهم کرده است.