نقشه سایت چیست ؟
نقشه سایت در واقع یک فایل است که فهرستی از تمام محتوا های مهم سایت شما می باشد و در کنار این نحوه ارتباط صفحات را نیز مشخص خواهد کرد. هر صفحه فایل و محتوایی که قرار است در گوگل نمایش داده شود باید در این نقشه قرار بگیرد. صاحبان سایت تمایل دارند که کاربران تمامی صفحات و مطالب سایت را ببینند. گاهی نمایش صفحاتی که لینک دهی داخلی ندارند، بسیار دشوار پیدا خواهد شد؛ در این موارد نقشه سایت به رفع این مشکل کمک خواهد کرد.
کدام سایت ها حتما از نقشه سایت (sitemap) استفاده کنند؟
- وب سایت هایی که بسیار بزرگ هستند و ممکن است موتور های جستجو به صفحات جدید و آخرین تغییرات در صفحه های سایت دسترسی نداشته باشند.
- حجم زیادی از آرشیو در سایت شما وجود داشته باشد. اگر که حجم محتوا زیاد باشد سایت مپ بهترین گزینه برای نمایش محتوا ها خواهد بود.
- سایت جدید و یا سایتی که دارای تعداد بک لینک کم می باشد؛ چون دسترسی موتورهای جستجو به محتوای سایت دشوار خواهد بود که نقشه سایت می تواند به سایت شما کمک بسیاری کند.
علاوه بر اینکه در فایل نقشه سایت، صفحات سایت قرار خواهد گرفت، اطلاعات دیگری از قبیل آخرین بروز رسانی سایت و فواصل به روز رسانی به طور متوسط در فایل سایت مپ قرار میگیرد.
دلیل نیاز به نقشه سایت
شاید نقشه سایت بر رتبه بندی سئوی سایت به طور مستقیم تاثیری نداشته باشد، اما اگر در صفحه ای از سایت وجود داشته باشد، این امکان را برای آن سایت فراهم میکند که موتورهای جستجو در مورد آن بیشتر بدانند و سریع تر آن را به عنوان سایت پر محتوا انتخاب کنند.
نقشه سایت می تواند اطلاعاتی نظیر اهمیت هر صفحه و ارتباط آن ها با صفحات دیگر را متوجه شده و نوع فعالیت شما را تشخیص داده و کاربر را به سمت شما هدایت خواهد کرد، که باعث افزایش تعداد کاربران سات خواهد شد.
انواع سایت مپ (معروف ترین ها)
HTML (اچ تی ام ال)
در واقع از نقشه های سنتی بوده و کاربران برای بازدید از سایت می توانند از آن استفاده کنند. نکته ای که در استفاده از این نوع نقشه سایت وجود دارد این است که که بعد از حذف و اضافه هر صفحه حتماً نقشه باید به صورت دستی آپدیت شود.
XML (ایکس ام ال)
اکثر موتورهای جستجوگر برای پردازش محتوای سایت از این نقشه سایت استفاده می کنند. اگر قصد ارسال فایل نقشه سایت برای موتور های جستجو را دارید می توانید از این نوع نقشه سایت استفاده کنید.